Zadnje objave

Novice

Spoštujemo GDPR

Hranjenje z močmi Svetlobe

NAJPREJ SE MORAMO OČISTITI

Če si ne bomo prevetrili idej, bo naša pot razpiranja zavesti še bolj otežena. Poznate pregovor ali priliko o očiščenju? Takole nekako pravi: "Novega vina ne bomo natočili v stare sode." V tem primeru bi vino alkoholno zavrelo, sode bi razneslo in izgubili bi tako vino, kot tudi sode. To vino, v našem primeru ljubezen, ne zmoreš prejeti, če se nisi popreje očistil. V mislih nisem imel sodov, temveč kožo. Ali nista bila tudi Adam in Eva kot duhovni bitji odeta v kožo? Šele takrat, ko bomo z močmi resnične Svetlobe očistili svetlobno telo v svoji notranjosti, bo le-to lahko dodobra zažarelo.

NAČINI OČIŠČENJA

Čiščenje lahko opravimo na mnogo načinov. ŽE SAMO ŽIVLJENJE JE VELIK UČITELJ RAZNORAZNIH OČIŠČEVANJ. Ko si enkrat razumel in dojel, kaj ti je početi, lahko procese očiščenja močno pospešiš. O tem delu sem veliko pisal, toda danes bomo govorili le o najpomembnejših načinih očiščevanja. OČISTITI SE MORAMO VSEH ODVISNOSTI, ki še živijo v nas, od alkohola, tobaka, kave, psihofarmakov, protibolečinskih sredstev, uspaval, pomirjeval, cepiv, še posebno pa od materialističnih razmišljanj, saj predstavljajo zavoro na naši duhovni poti. Neočiščeni ne bomo zmogli dojeti realnosti iz vsaj štirih, kaj šele sedmih ali dvanajstih zornih kotov. Razložil bom, zakaj je omenjeno delo tako pomembno. Se spomnite famoznega priporočila evangelista Janeza: "Spremenite, preoblikujte način razmišljanja." Koliko različnih pogledov ima hudič? Enega, kajti hoče nas le prelisičiti. Dobro je, če jih poznamo vsaj dva ali tri, pri dvanajstih pa nam ostane na razpolago kar enajst izhodov. V primeru, da me hudič napade, jaz pa še nisem spremenil razmišljanja, bo hitro po meni. V primeru, da bom zmogel dodobra mutirati način miselnih vzorcev, pa se bom zagotovo izvlekel brez hudih posledic. In ko se nam bo hudič, ne glede ali so to moči Luciferja ali Satana približal, se nas bo ustrašil. Bal se nas bo. Kaj porečete, zakaj? Tega nismo vedeli, saj nam tega niso nikoli povedali. Boji se nas iz zelo enostavnega razloga, kajti, če bom postal človek mnogih svobod, se bodo sile zla spreobrnile v dobro. Svoboden človek deluje z ljubeznijo, ki spreminja zlo v dobroto. Vsakič, ko hudič skuša človeka, se v svoji notranjosti trese, kajti če sreča svobodnega človeka, bo moral zbežati ali se spreobrniti. Kot smo lahko razumeli, je SPREMEMBA V RAZMIŠLJANJU nekaj zelo pomembnega. Poizkusite in zlo se vam ne bo več približalo. Le zakaj bi moči zla toliko tvegale in se spreobrnile. Vse naše šibkosti smo sami priklicali, zato je čas, da pričnemo delati na sebi. Verjamem, da se zavedate, da bi procesi popolne prevzgoje vseh naših nesvobod trajali vsaj dvajset let, če ne celo dve ali tri življenja.

ZAUPANJE ALI VERA IN VEROVANJE

Toda če se boste potrudili, lahko omenjeno delo DOKONČATE V DVAJSETIH DNEH. Še posebno, če so besede, ki jih bom zdajle izgovoril, resnične. V njih moramo seveda tudi verjeti, kajti VERA ima moč, s katero bo naš duh presegel samega sebe. Naš duh že leta in leta premaguje navade, odvisnosti, šibkosti, pa še vedno nismo poželi pravih rezultatov. Če pa bom z duhom to presegel, bom lahko domov prinesel prave zmage. Torej, moram pridobiti zaupanje, ki bo preseglo samega sebe. V tem primeru bo zaupanje postalo VEROVANJE. No, kakšna je razlika med zaupanjem in verovanjem. ZAUPANJE je nekaj zelo enostavnega, jaz sem tu, naš večni Oče je tam in jaz mu zaupam. VEROVANJE pa je nekaj povsem drugega, in sicer, da verujem, da sem v Njem. Če sem prepričan, da sem le v sebi, postajam učitelj egoizma v obliki samospoštovanja in samopoveličevanja. V trenutku, ko pa sem v Njem, v Očetu, pa pričnem ljubiti Njega. Če ljubim Njega in uporabljam stavek: "Ne jaz, temveč Kristus v meni," bo tudi On ljubil mene. Čeprav me je že prej imel rad, se bo od sedaj naprej kakovost ljubezni spremenila. Dokler le ZAUPAM, bom prejemal dobrote, ki jih imenujemo MILOST. Ko pa VERUJEM, se bo vse dobro, kar bom prejemal, imenovalo LJUBEZEN. In tedaj lahko pričnem pot življenja. Vse ostalo so le besede, lepe besede, a današnji čas ni več čas dolgovezenja, filozofiranja. Epoha lepih besed in besedičenja je minila. Torej, VEROVANJE. V trenutku, ko verujem, lahko storim ta preskok in se usmerim k duhovnim močem, ki mi jih dovoljuje delujoči Kristus na vitalnem nivoju bivanja. Dva tisoč let nam že dovoljuje vrnitev domov v Očetovo hišo. Oče pomeni kraljestvo ali ozvezdja, torej bitja kerubi. Smo v kraljestvu Nebes zodiaka kerubov in serafov.Bookmark and Share