Novice

GDPR

Strinjam se s pravili strani.

Hranjenje z močmi Svetlobe

Vse informacije in opisi v knjigah, skriptah, člankih, delavnicah in predavanjih Franca Božjaka, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.
  • KAJ PA PROŠNJA ZA POMOČ DRUGIM
Takole bi lahko prosili: "Bitje Kristus, prosim te, da mi pomagaš in mi dovoliš, kolikor je potrebno, da bom zmogel/la biti dober prenašalec/ka sporočila, ki mi ga ti daješ za ... (ime, za kogar prosimo)." V teh primerih bo prošnjo in zahvalo potrebno izreči nekajkrat. Vsaj 7 do 12 krat, zato, da se izžene še tako trdovratne vsiljivce, sostanovalce iz naših bližnjih.
  • PSIHOFARMAKI - KAKŠNO ŠKODO POVZROČAJO?
Je kdo izmed slušateljev zdravnik? Na primer, če pogledamo zdravilo tavor. Koliko ga predpišete vsak dan? Katere so motnje osebnosti? Poznate depresijo, občutek osamljenosti, ki je že kar prava preizkušnja? Smo se naučili živeti sami? Bolj kot se počutiš samega, nerazumljenega, bolj si obkrožen z duhovnim svetom. Tudi z močmi podnarave, če te občutek samote dobro zmelje.
  • DEPRESIJA IN KAKO ZDRAVITI DEPRESIVNE OSEBE
Pozitivno razmišljanje in brca v zadnjico, če se lahko tako izrazim. Pojdite pogledat bolnike v bolnišnice za mentalno motene osebe. Ko prideš ven, rečeš: "Joj, kako dobro se počutim, perfekten sem, saj mi nič ne manjka." Kar oglejte si svet okrog sebe in težke odmike od zdravja, ki jih seveda ni malo.
  • "TODA VSI ZDRAVNIKI MI GOVORIJO, DA MORAM JEMATI ZDRAVILA."
Ali veste, da v zgodovini človeštva medicina ni nikoli obstajala. Današnja medicina se je pojavila zadnja in ena izmed prvih se bo morala od nas posloviti, kajti Kristus je zdravnik in medicina, ne pa ljudje v beli halji. Človeštvo je le zamenjalo zaupanje in prešlo iz črne obleke duhovnika v belo haljo zdravnika. Ne verjamem, da vsi zdravniki govorijo, da je potrebno jemati tavor, prozak ali zoloft. Kar vprašajte za mnenje antropozofskega zdravnika in videli boste, da ne razmišlja enako kot večina zdravnikov. Kot sem že rekel, predlagam eno po ta zadnji, obdelovanje zemlje, kopati, okopavati zemljo in se potiti. To je odlično zdravilo, saj koordinira in normalizira moči razmišljanja, čustvovanja in udejanjanja. V nasprotnem primeru gre vsaka sposobnost duše (misliti, čustvovati, udejanjati) na svojo stran. Začni okopavati in se z motiko udari po nogi, pa boš takoj razumel, da mora biti misel koordinirana s čustvom in čustvo z voljo. Saj veste, kako boli, če se z motiko udarimo po nogi.
  • KJE ISKATI IZVOR EGOIZMA
Lucifer nam je prinesel prvi princip identitete, ki se je sprevrgel v EGOIZEM, zato je otrok že rojen egoist. Če se le dotakneš njegove igrače, že joče. Igračo potem prestavi, morda celo skrije, samo da je ne odkriješ in se je ne dotikaš. To so geste čistega, 100 % egoizma. Ko se zaljubim in poročim, postanem egoist do žene. Potem so tu še otroci, vnuki in končno postanem egoist do celega človeštva. In od tu naprej se lahko prične razvijati altruizem. Ne pozabimo, da nam je Lucifer prinesel tudi kal, ki jo moramo razviti in ravno zato je pomembna. Kajti PRINCIPA SVOBODE ne bi nikoli imeli, če ne bi bilo Luciferja. To kal ne smemo zavreči, temveč razviti. Če sem lahko egoist do vseh, imam lahko tudi vse rad. In če ne bi imel te kali, te prve sile, kaj bi počel? Naše slabosti so obenem tudi naše moči. Morali bi se zahvaliti, da smo še polni slabosti. Kajti, prevzgojena slabost postane surovina, ki bo služila razvijanju nečesa drugega. Če nimam ničesar slabega, potem sem res brez motiva in brez moči za izgradnjo novih moči. Največji svetniki so bili največji banditi. Na primer, kaj vse je počel Sveti Frančišek, preden je doživel razsvetljenje, preden je prejel neizigrano telo vstalega Jezusa Kristusa? Ste videli, kako se lahko spremenimo? Ko bomo naše nizkotnosti preoblikovali v moči dobrega, pravičnega in resničnega, bodo le-te postale pravi zakladi. Kamne lahko nosim v žepih, lahko pa jih uporabim tako, da z njimi izgradim zid ali hišo. Določene moči lahko uporabim za mnoge, bolj plemenite cilje. Negativno zato lahko postane pozitivno. Tudi misli. Hudo pa je, če smo notranje popolnoma prazni. Še igle, s katero me prebadajo, ne čutim več. Igla je lahko prispodoba za življenjske preizkušnje. Ostati in postati moramo reaktivni. Nihče ni brez slabosti, kar niti ni problem. Pomembno je le, da le-te preoblikujemo v dobre reči, moči. Iz kupa kamnov, iz ovire smo si izgradili hišo. Tehnika je zelo enostavna, saj imamo skorajda vedno opraviti s problemi duše.
  • KAJ MORAMO POČETI Z DUŠO IN KAKO JI LAHKO POMAGAMO?
Za delo z dušo obstaja le ena metoda. NIKOLI VREČI PUŠKE V KORUZO ZARADI NEKE SLABOSTI. Če si na primer poln egoizma, bo najbolje, da začneš brati, poslušati zgodbe o primerih altruističnih (nesebičnih) oseb. Na primer, zgodbe o Mariji Tereziji iz Kalkute, ki je bila brez dvoma altruistka. Potem beri zgodbe junakov, ki so se razdajali za druge. Po nekaj tednih, mesecih, letih se bo vaša duša napolnila z altruizmom. In ko se bomo nekoč ponovno srečali z depresijo, z egoizmom, bomo odreagirali drugače, z novimi bolj zdravimi močmi. To je naša duša, ki ima povsem svoje lastnosti in zakonitosti. Delati je treba le na pozitivnem, in duša se polni, dokler se nekega dne ne spremeni. Tako se dela z dušo. VEDNO Z NASPROTNO KVALITETO, talentom, dokler je ne napolnimo. Potem v duši ni več prostora za pretekle slabosti. Ko starim navadam ne damo več jesti, nas bodo morale zapustiti. Če bomo neko svojo slabost vedno omenjali in nanjo kazali s prstom, je ne bomo nikoli zmogli prevzgojiti.Bookmark and Share