Setveni koledar

april 2013

Setveni koledar za april

KAKO ZAŠČITITI NAŠA BIVALIŠČA PRED POTRESI

Glede na izkušnje, ki smo jih imeli v preteklosti z močmi snovnega razdejanja potresnih sunkov, je dobro, da si ogledamo še njihovo duševno duhovno ozadje. Najprej se potrudimo razumeti kdo ali kaj je potres in kaj se dogaja med samim potresnim sunkom. Po mnenju antropozofije kot znanosti o duhu, se potres poraja iz sedmega sloja notranjosti planeta Zemlje, ki smo ga poimenovali Zemlja Ognja, torej iz sfere, ki zrcali moči planeta Jupitra. To je sfera ali raven, ki predstavlja hierarhije ali duhovna bitja modrosti (Bogovi Ktoni). Le ta so se poveznila ali padla na nivo človeške neuravnovešenosti, neumnosti, ki se z jezo zoperstavlja Ljubezni. Ko močno neprimerno vedenje človeštva ali le skupine ljudi doseže določeno hudo neharmonično stanje duševnosti, četudi le to ni prisotno v coni, kjer se bo realiziral potres, se bo z lahkoto pojavilo sozvočje med silami vesoljnega Jupitra in zrcalnim podzemnim Jupitrom. Ta interakcija bo omogočila kratek stik, ki ga imenujemo potres. Vse omenjeno bo kaj lahko pospremljeno še s potresom pod morsko gladino in vulkanskim izbruhom.

Skratka, človek je tisti, ki prikliče in materializira potresne sunke skozi prepuščanje jezi, sovraštvu, navijaštvu, egoizmu, poželenju po denarju, po moči, nadvladi. V primeru, da bo zanj realno le tisto kar vidi, česar se dotakne ali da daje snovnosti prevelik poudarek in pomen, se bo skozi potres v nekaj sekundah uničilo vse, kar smo si prisvojili na nepravičen način. Ali se potemtakem še lahko sprenevedamo, da naravni pojavi in vse ostalo, kar se okrog nas dogaja, razvija, tudi meteorološke spremembe, niso odsev naše kolektivne zavesti, tudi politikov ter močno razgretih navijačev. Le človek, ki v sebi dovolj harmonično z močjo svoje zavesti združuje intuitivno umetnostno komponento z razumsko komponento, moči dednosti s silami individualnosti, sile preteklosti s silami razvijanja sedanjosti, le človek, ki se bo osvobodil vezanosti, verig, preživetih oblik razmišljanja, čutenja, udejanjanja, teles bolečin, občutkov krivde, dvojnikov kot sil Podnarave, itd, bo zmogel razbiti, raztopiti ali izničiti izražanje omenjenih uničevalnih naravnih pojavov. Tudi v teh primerih še kako velja pregovor: “Stvari se razumejo z glavo ali z udarci v glavo.”

V primeru, da smo prepoznali prave duševno duhovne vzroke potresov, bi lahko pričakovali, da bomo podprli delovanje vesoljnega Jupitra skozi stimulacijo moči, ki imajo nanj dovolj vpliva. V mislih imamo duhovne sile planeta Merkurja. To bomo realizirali skozi pot dialoga, ki je vezana na tako imenovano melodijo sfer. V omenjene procese bomo vstavili ali aktivirali nekakšen dialog, ki bo vezan na glasbeno razmerje 4/3 (rezultat je 1,333). To bomo izpeljali skozi dve različni metodi.

Prva metoda ali način protipotresne zaščite nam bo omogočena skozi realizacijo enostavnih instrumentov, kot je bakrena žica, ki jo bomo namestili v obliki romba pod tlak ali na strop vsake sobe. Bakreno žico bo pred njeno namestitvijo potrebno še primerno dinamizirati glede na zakonitosti zgoraj omenjene glasbene harmonije. Na ta način bo vgrajena bakrena žica delovala kot diapozon, ki omogoča nastanek sozvočja med močmi planeta Merkurja s silami vesoljnega planeta Jupitra, obenem pa onemogoča ali izničuje zemeljske sile zrcalnega podzemnega Jupitra. Dogaja se nekaj podobnega, kar že mnogi poznajo, in sicer, ko se dotaknemo strune nekega instrumenta, na primer brenkala, v bližini katerega se nahaja drugi instrument z enakim tonom, bomo dosegli, da bo na enak način zavibrirala tudi struna drugega instrumenta. Podoben proces se odvija tudi v našem primeru. Uničujoče moči zemeljskih fenomenov bomo uspeli izničiti s priklicanimi harmoničnimi Vesoljnimi silami. Da bo vse potekalo na najboljši možen način, je zelo pomembno, da bo vsaka soba v obliki bivalnega prostora videna kot harmonična škatla ali predal. Kot ste morda že ugotovili, dimenzije oblike romba iz bakrene žice morajo biti izračunane z zelo preciznimi matematičnimi razmerji na način, da bodo podzemne moči, soba in Vesoljne sile lahko stopile v sozvočje, podobno kot edinstveni glasbeni instrument. Glede na vse povedano ste lahko razumeli, da bo opisano zaščito potrebno namestiti v vsako sobo, saj je vsak prostor nekakšen organ sozvočja. Skozi teoretični študij smo ugotavljali, da nas bo v obliki romba postavljena dinamizirana bakrena žica na podu ščitila vse do moči potresa 7. stopnje Rihterjeve skale, dve krožni postavitvi do 8. stopnje, tri krožne postavitve bakrene žice pa vse do 9. stopnje po Rihterju.

V primeru, da rombe postavimo na strop, bo njihovo protipotresno delovanje od 10 do 30 % manjše. Nikoli ne postavljajte istočasno dveh rombov obenem, enega na pod in drugega na strop, saj bi se v tem primeru sporočilo sozvočja povsem izničilo.

Drugi način za protipotresno zaščito lahko uporabimo takrat, ko ne moremo namestiti bakrene žice na pod ali strop. Uporabimo lahko leseno držalo metle, s katerim bomo vertikalno in s čistimi udarci tolkli ob pod. Tudi ta metoda dobro deluje, le da protipotresna zaščita traja zelo kratek čas. Po vsakem udarcu ob pod z držalom metle je potrebno le tega nemudoma odmakniti, oddaljiti. Torej, metlino držalo takoj po udarcu dvignemo od tal. Z desno roko, ki poživlja udarimo s palico ob tla 4x, z levo roko, ki plazmira in oblikuje pa 3x v modulu časa dvanajstih sekund. Na ta način bo še najlažje tolči v dveh različni časih: štirje udarci na vsake 3 sekunde in trije udarci na vsake 4 sekunde. Čas udarjanja ob tla bo 90 sekund, oziroma čas, ki stopa v sozvočje s sfero Merkurja. Zato, da bi povečali protipotresni efekt, je primerno ponoviti poseg na način, da med enim in drugim (prvim in drugim) posegom napravimo pavzo 270 sekund (3×90 sek.). Torej, poseg bo imel naslednje zaporedje ali potek: 90 sekund udarjanja ob tla, 270 sekund pavze in ponovnih 90 sekund tolčenja z držalom metle ob tla. Ura ali čas izvajanja omenjene aktivnosti ni tako pomembna. Proces zaščite bomo izvedli v neposredni bližini potresnega sunka v primeru, da bomo nanj pravočasno opozorjeni. Ponovili pa ga bomo lahko mnogokrat. V primeru, da bomo medtem, ko udarjamo ob tla, prosili Duha hiše naj sprejme in si zapomni delovanje, ki ga izvajamo, bo protipotresni efekt ostal prisoten približno 5 dni.

Odlična rešitev zaščite pa vsebuje skupno ali vzajemno sočasno tolčenje s palico ob tla dveh oseb, moškega in ženske. Moški bo s palico v desni roki udarjal 4x, ženska pa s palico v levi roki 3x v modulu časa dvanajstih sekund. S svobodnima rokama ali prostimi dlanmi pa se medtem držita za roki. Na ta način bo efekt tretmana povečan na 7 do 8 dni, še posebno, če našo namero razložimo Duhu hiše.

Če smo prav razumeli in prepoznali, je človek še kako odgovorno bitje, saj realizira, materializira vse, kar se izven njega in v njem samem dogaja skozi razmišljanja, besede, čustva in dejanja.

Vse, kar opisujemo, je bilo že uspešno izvedeno in preizkušeno v Italiji skozi skupino raziskovalcev in poznavalcev duhovne znanosti. Protipotresne rešitve kot zaščita obstajajo, vzroke nastanka potresov pa bomo morali odpraviti s kolektivnim in individualnim delom na sebi.

(Prevedeno in prirejeno iz revije Albios, avtor Enzo Nastati)

Franc Božjak

Astronomski podatki so vzeti iz setvenega koledarja Maria Thun, ki je bil izdan pri založbi Ajda, telefon 01/754-0743. Več na spletu http://ajda-vrzdenec.si/.

Bookmark and Share