Setveni koledar za april 2018

APRIL OSEM

DELO NA ČAKRAH

Verjamem, da vas spiritizem še zanima, zato si poglejmo delo s čakrami. Mislim, da vsi veste, kaj pomenijo čakre. Skupno število čaker je 144, osnovnih pa je le sedem. In kaj vse nam prinašajo takoimenovane “tecniche medianiche” z mediumom ali posrednikom na daljavo? Na primer, včasih je dovolj le kineziološki test, ko z močjo prstov skušamo razpreti palec in kazalec zdravljenca. Terapevt, ki se loti omenjene terapije, dobi na ta način hiter odgovor, saj aktivira čakro želodčne odprtine tik pod diafragmo. Toda mi mislimo, da je omenjena diagnostična tehnika ena izmed najbolj varnih, saj nam odgovarja notranja modrost zdravljenca. Ne vemo pa, kdo vse poleg našega duha, duše in vitalnosti še živi v trebušni votlini. Vsakič, ko se nahajamo izpod diafragme, smo v hiši Zmaja. Ko aktiviramo omenjeno čakro, potrkamo in odpremo vrata tudi morebitnim peklenskim silam, ki živijo v nas.

Vse sile, ki pridejo na tak način na površje, imajo zelo enostavno strategijo. Na začetku nam omogočajo pridobitev določenih znanj, poznavanj, sposobnosti, kmalu zatem, ko smo jim pričeli zaupati, pa nam izstavijo račun. Kako? Tako, da kot zdravitelj nismo več gospodar tega, kar počenjamo, oni pa vstopajo in delujejo, kadar hočejo.

Najprej se nam zdi, da obvladamo nek odnos ali delo, da imamo določene sposobnosti, kmalu pa spoznamo, da še zdaleč nismo gospodar tega, kar počenjamo.

Predstavljajte si vrata vaše hiše. Nekdo je nanje potrkal, zato jih pričnete odpirati. Ko ste jih le malce odprli, se bo v hišo zmuznila miška, ko jih boste odprli 10 cm, bo skoznje stekla muca, pri 20. cm se bo k vam prikradel že pes in šele, ko bodo vrata odprta pol metra, nas bo lahko obiskal človek.

Čeprav smo v hišo želeli povabiti le človeka, so nas pred njim obiskali že trije, in sicer miška, muca in pes.

Vseh omenjenih entitet se bo potrebno očistiti, kar pa ne bo tako lahko, kot si mislite. Očisti vas lahko samo nekdo, ki prinaša moči Kristusa. On je tisti, ki odganja demone. Tudi čakre, ki so bile odpirane na nezaveden in neprimeren način, vam lahko naravna in očisti le Kristus. In spet smo pri Krstu v ognju. Res je, medium ali terapevt nam jih je odprl, zato tudi on nosi velik del odgovornosti, toda dokler obstajajo mnogo bolj varne poti duhovnega razvoja, ni potrebno, da se naših čaker kdorkoli dotika.

Kaj mislite, je Kristus sposoben prenove in odprave vseh naših nerodnosti, odmikov…? No, zakaj potem ne prosite Njega za pomoč?

“Mente mente”, pomeni v italijanskem jeziku um laže. Um lahko tudi laže, vse dokler ga nismo prevzgojili. S Kristusom se ne moremo srečati na čisto vsakdanji način, saj moramo korenito spremeniti način razmišljanja. V tem kaosu, breznu ali peklu na Zemlji ga zato ne bomo zlahka srečali ali prepoznali. Človeštvo mora najprej spremeniti način razmišljanja, čustvovanja, in če želimo, zmoremo, tudi način udejanjanja ali delovanja.

Živimo v svetu, vendar nismo od tega sveta. Materija obstaja, hvala, dobro mi služi in potrebujem jo. Toda jaz sem duh, sem sin Boga in vrnil se bom v Očetovo Hišo. Pot je seveda dolga. Dobro, da imamo Duhove Vodnike, Angela Varuha, Paraklita, Kristusa, Svetega Duha in Voljo Očeta, da se vrnemo k Njemu. Če smo na pravi poti, ne bo tako težko, saj se še spomnite: “Pot je prijetna in lahka.” Če bomo kdaj pa kdaj vozili cik-cak, bo že nekako, toda če bomo vozili, kot se nam, predvsem naši duši zdi primerno, potem se bo avto kmalu ustavil.

Če ne bomo upoštevali omejitev hitrosti, prepovedi vožnje in bomo zato zavozili v globoko luknjo na vozišču, potem se morda res ne bomo zmogli več vrniti na pravo pot.

Človek je seveda povsem svoboden, saj mu ni potrebno prisluhniti dobronamernim opozorilom in nasvetom notranjega glasu, toda sčasoma, ko se z njim uglasimo, ga bomo pričeli še kako poslušati. In ne pozabimo, da Kristus govori znotraj vsakega izmed nas. Neprenehoma. Problem je le v tem, da so naša ušesa polna raznoraznega hrupa, glasov, besed. Saj veste, kaj pomeni notranji mir in notranja tišina. Le če smo v tišini, lahko slišimo Njegov glas. V nasprotnem primeru smo v zelo hrupnem svetu z vsem, kar nam le-ta ponuja, in ničesar ne slišimo.

Franc Božjak

(iz knjige Kakšna bo naša prihodnost)

Astronomski podatki so vzeti iz setvenega koledarja Maria Thun, ki je bil izdan pri založbi Ajda, telefon 01/754-0743, več na spletu http://ajda-vrzdenec.si/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share