Novice

GDPR

Strinjam se s pravili strani.

Inserti skript

Vse informacije in opisi v knjigah, skriptah, člankih, delavnicah in predavanjih Franca Božjaka, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

KJE ISKATI IZVOR EGOIZMA

Lucifer nam je prinesel prvi princip identitete, ki se je sprevrgel v egoizem, zato je otrok že rojen egoist. Če se le dotakneš njegove igrače, že joče. Igračo potem prestavi, morda celo skrije, samo da je ne odkriješ in se je ne dotikaš. To so geste čistega, 100 % egoizma. Ko se zaljubim in poročim, postanem egoist do žene. Potem so tu še otroci, vnuki in končno postanem egoist do celega človeštva. In od tu naprej se lahko prične razvijati altruizem. Ne pozabimo, da nam je Lucifer prinesel tudi kal, ki jo moramo razviti in ravno zato je pomembna. Kajti principa svobode ne bi nikoli imeli, če ne bi bilo Luciferja. To kal ne smemo zavreči, temveč razviti. Če sem lahko egoist do vseh, imam lahko tudi vse rad. In če ne bi imel te kali, te prve sile, kaj bi počel? Naše slabosti so obenem tudi naše moči. Morali bi se zahvaliti, da smo še polni slabosti. Kajti, prevzgojena slabost postane surovina, ki bo služila razvijanju nečesa drugega. Če nimam ničesar slabega, potem sem res brez motiva in brez moči za izgradnjo novih moči. Največji svetniki so bili največji banditi. Na primer, kaj vse je počel Sveti Frančišek, preden je doživel razsvetljenje, preden je prejel neizigrano telo vstalega Jezusa Kristusa? Ste videli, kako se lahko spremenimo? Ko bomo naše nizkotnosti preoblikovali v moči dobrega, pravičnega in resničnega, bodo postale pravi zakladi. Kamne lahko nosim v žepih, lahko pa jih uporabim tako, da z njimi izgradim zid ali hišo. Določene moči lahko uporabim za mnoge, bolj plemenite cilje. Negativno zato lahko postane pozitivno. Tudi misli. Hudo pa je, če smo notranje popolnoma prazni. Še igle, s katero me prebadajo, ne čutim več. Igla je lahko prispodoba za življenjske preizkušnje. Ostati in postati moramo reaktivni. Nihče ni brez slabosti, kar niti ni problem. Pomembno je le, da le-te preoblikujemo v dobre reči, moči. Iz kupa kamnov, iz ovire smo si izgradili hišo. Tehnika je zelo enostavna, saj imamo skorajda vedno opraviti s problemi duše.

KAJ MORAMO POČETI Z DUŠO IN KAKO JI LAHKO POMAGAMO?

Za delo z dušo obstaja le ena metoda. Nikoli vreči puške v koruzo zaradi neke slabosti. Če si na primer poln egoizma, bo najbolje, da začneš brati, poslušati zgodbe o primerih altruističnih (nesebičnih) oseb. Na primer, zgodbe o Mariji Tereziji iz Kalkute, ki je bila brez dvoma altruistka. Potem beri zgodbe junakov, ki so se razdajali za druge. Po nekaj tednih, mesecih, letih se bo vaša duša napolnila z altruizmom. In ko se bomo nekoč ponovno srečali z depresijo, z egoizmom, bomo odreagirali drugače, z novimi bolj zdravimi močmi. To je naša duša, ki ima povsem svoje lastnosti in zakonitosti. Delati je treba le na pozitivnem, in duša se polni, dokler se nekega dne ne spremeni. Tako se dela z dušo. Vedno z nasprotno kvaliteto, talentom, dokler je ne napolnimo. Potem v duši ni več prostora za pretekle slabosti. Ko starim navadam ne damo več jesti, nas bodo morale zapustiti. Če bomo neko svojo slabost vedno omenjali in nanjo kazali s prstom, je ne bomo nikoli zmogli prevzgojiti.

POZITIVNO RAZMIŠLJANJE IN GLEDANJE

Čaka nas še eno, najpomembnejše delo, nekakšno notranje spreobrnjenje ali obhajilo, a če ga ne bomo izvedli, ne bomo dosegli, pridobili ničesar. Torej, obstaja še ena metoda, ki deluje vsaj pol tako močno, kot vse ostale prošnje skupaj. Če je ne bomo popolnoma osvojili, nam bo odvzeta ne samo polovica omenjenih pomoči, temveč bomo padli še globlje v moči teme. Ta metoda ali način dela na sebi se imenuje pozitivno razmišljanje in gledanje. Ko nas bolijo zobje, lahko rečemo: "Hvala Gospod, dal si mi zobe za žvečenje hrane." Če razmišljam negativno, pomeni, da ne cenim, kar mi prinaša življenje. Spoštovanje, predvsem pa hvaležnost, odpira prva vrata k Hranjenju z Ljubeznijo. Ceniti nekaj, pomeni pozitivnost, že kar krepost. Če nečesa ne cenim, če ne zmorem poiskati pozitivnosti v vsem, kar se mi dogaja in dokler se le pritožujem, lahko vse, o čemer smo govorili, takoj izbrišem. Dokler si nezadovoljen nad vsem, kar se ti dogaja, tudi nad osebami, ki ti omogočajo izgradnjo zdravih medsebojnih odnosov, ne boš deležen nobene prave zaščite in pomoči. Prednosti pozitivnega razmišljanja je kar nekaj. Lahko imam nezdrav zrak, toda še vedno lahko pozitivno razmišljam. Obkrožen sem z nenaravno svetlobo, pa vseeno razmišljam pozitivno. Četudi moram piti določeno vodo, lahko v tem še vedno vidim pozitivno izkušnjo, saj mi je nekdo vodo vseeno ponudil. Recimo, da sem primoran jesti testenine Barilla, takrat sem lahko hvaležen, saj milijarda ljudi nima kaj jesti. Vsak trenutek lahko razvijamo pozitivno razmišljanje, kar je le polovica našega dela, je pa ogromno. Če pa pričenjamo razmišljati negativno in se hudujemo, pritožujemo, smo izničili vse, česar smo bili deležni od duhovnega sveta Svete Trojice. Biti pesimisti in razmišljati, da se bo vse izteklo slabo, je kot sprožiti bombo, katere moči bodo raztreščile vse, če malce pretiravam. Kakorkoli, pridobiti ali okrepiti bo potrebno moči pozitivnosti. Kaj nam govorijo Sveti duh, Kristus in Oče, ko se nam zgodi neka krivica? Se vam zdi, da nam ničesar ne sporočajo, ali pa ne poznamo njihovega jezika? Pomembno je, da spoštujemo in izvajamo Očetovo voljo. Skozi pozitivno razmišljanje pa bi lahko modrovali: "Več kot je preizkušenj, bolj sem lahko zadovoljen." Ali bomo odgovorili in se z njimi spoprijeli ali pa bomo zaprosili za počitnice? Tragično je, če preizkušenj ni. Kaj se vam zdi bolje, imeti ali ne imeti preizkušnje? Zatorej, zaupajmo! (Iz skripte Hranjenje z močmi Svetlobe)  Bookmark and Share