Novice

GDPR

Strinjam se s pravili strani.

Marija Zofija

Kaj vemo o Mariji?

Le to, da je dobra mati, pomočnica, zaščitnica človeka. To Vesoljno Bitje Božje Modrosti, Pomočnica človeštvu, Njo, ki razširja Modrost po vsem Sončnem sistemu, smo zmanjšali le na biološki aspekt Matere Jezusa, izgubilo pa se je védenje o Duhovni Mariji. Kdo nam jo bo torej pomagal ponovno najti in nam omogočil razvoj prve Višje Zavesti? In kdo nam bo pomagal očistiti dušo, da se v nas lahko rodi Jezus? Vzeli so nam resnični koncept o Mariji in tako preprečili, dodobra omejili duhovni razvoj celotnega človeštva. In tisti, ki nam je to »omogočil«, bi po mnenju nekaterih spet lahko bila… Cerkev. Morda je ona med prvimi, ki je pripomogla zmanjšati poznavanje o Mariji - Zofiji. Protestanti so bili tisti, ki so skozi reformacijo Evropejcem še najbolj oddaljili resnične moči in atribute Marijinega poslanstva. Če bo Katekumenska cerkev ali smer (politika Vatikana) poskrbela za zbližanje vseh Kristjanov, tudi Protestantov s Papežem zgoraj, z namenom zmanjševanja kontrastov, potem se o Mariji skorajda ne bo več govorilo. Kot vidimo, je še vedno močno prisotno delovanje nepriznavanja Bitja Marije in njenih globljih duhovnih atributov, kreposti. Ostala bo le Mati Jezusa in skorajda ničesar več. Tudi to bi lahko uvrstili v luciferska delovanja. Začetek podobnega razmišljanja, napada sega že v daljno 14 – 15 stoletje. In ravno zato se pojavi gibanje, filozofija ali poslanstvo Rožnih križarjev. Kozmos kot Vesolje takrat ni bilo več Ogrinjalo Marije, temveč je to želela postati astrologija, astronomija in pozneje tudi astrofizika. Vse, vsa znanja, poznavanja so zatorej vstopala le skozi njen materialno - snovni aspekt. Potrebno je bilo ponovno stabilizirati, ustanoviti duhovni tok, ki nas bo povezal z Marijo - Zofijo. Marija je moč Modrosti, je moč, s katero se lahko povzdignemo in približamo Vesoljni Modrosti kot duhovnim mislim. Marija nam daje omenjene moči, Mihael pa omogoča vsebino duhovnih misli, konceptov, zakonitosti le-teh. Moč za branje, razumevanje in zaupanje, za vero daje Marija, sile razmišljanja pa nadangel Mihael, ki je tudi prvi »otrok« in zavetnik Marije.

Črna Marija

Črna Marija, ki deluje v črnem, omogoča, da počistimo ali da iz nas izgine vse, kar imamo slabega, ustreza močem Vic. Alkimisti so ji pripisali sile delovanja čiščenja črnine. Vedeli so, da je Marija Bitje, ki nam to tudi omogoča, in da se brez Nje ne bomo zmogli očistiti in hitro preživeti Vic. To nam omogoča ravnokar omenjeni globok odnos s Črno Marijo, kar pa seveda velja predvsem za življenje po smrti. Morda pa se lahko očistimo že tukaj in zdaj, ne da bi čakali, se pripravljali na posmrtno življenje in »potovanje« skozi Vice. V Italiji obstaja vsaj 200 cerkev Črne Marije, kar nikakor ni zanemarljivo.

Nebeška Zofija

Nebeško Zofijo ali Marijo so Alkimisti prepoznali skozi delovanja v belem, zato so jo poimenovali Bela Marija.

Rdeča Marija

Njeno delovanje v rdečem, so poimenovali Rdečo Marijo, ki nam je znana kot Sveta Marija Devica – Zofija. Če se obračamo na Črno Marijo, ki omogoča očiščenje duše, se bo v nas nekoč lahko »rodil« Jezus. Na skici ga boste pozneje odkrili na ločnici med spodnjo in srednjo trojko, takoj nad Arhaji.     Marija nam torej omogoča, da očistimo dušo, da se osvobodimo Téme, da se v nas rodi Jezus, Jezus iz srca. Jezus – Življenje – Oblika – Moči – Sonce – Srce. To je prvo, začetno delo, ki ga v nas lahko izpelje Marija. V krščanski terminologiji je to tista Marija Pomočnica, Zaščitnica, Marija dobre volje, ki nam pomaga, saj se sami brez Nje ne zmoremo izkopati in premagati moči omejevanja ali Téme. Prva pomoč je torej skozi Marijo. Ko se Jezus rodi v našem srcu, se kakovost le tega spremeni in od njega, srca namreč, se potem lahko dviga tok toplote, ki se sreča s tokom misli. Ko se misli ogrejejo, lahko postanejo modrost, kar pomeni misliti s toplino srca. Šele skozi drugo ločnico ali po nadaljnjem očiščenju, se lahko srečamo s Sinom, s Kristusom. K Njemu nam pomaga prispeti Marija Nebeška Zofija. ON – Kristus nam bo pozneje pomagal in omogočil, odprl vrata, ki vodijo do Očeta.Bookmark and Share

Comments are closed.